Monday, December 20, 2010

OSMAN TINTED

Cahaya mentari yang tegak berdiri diatas kepala pada waktu-waktu macam nie memang
mengugatkeimanan sesiapa sahaja.Begitu juga dengan Osman tinted. Seorang lelakilewat 50-an, dia mendapat gelaran tinted kerana dialah orang pertama di kampung gua yang pakai kereta cermin gelap. Dia jugalah orang pertama yang ditangkap khalwat dengan budak sekolah menengah ketika kantoi beromen dalam kereta
becermin gelap.

Jam ditangan Osman tinted jelas menunjukkan sudah pukul1.30 p.m. peluh jantan
mengalir laju dikedua-dua belah keningnya yang beruban. Dia mundar-mandir ditengah panas seperti menunggu sesuatu yang begitu diidamkan.Sekali sekala terdengar dia mengeluh dibawah terik mentari. ‘tunggu siapa bang Osman?’,tegur rohaya gedik. ‘adalah.ish,kamu nie sibuk la nak bertanya hal orang’. Tengking Osman tinted. Maka, berjalan pulanglah rohaya gedik dengan perasaan marah bercampur sedih kerana
gagal menggoda Osman tinted padahal dilubuk hatinya hanya mahu menumpang kereta
bercermin tinted Osman sahaja.Lirik mata Osman tinted jelas liar memerhati gerak pinggul rohaya gedik yang berkebaya. Biasalah,orang tua miang memang macamtu. Orang sekeliling dah masak benar dengan sikap Osman tinted.
Segelas air sirap yang entah dari mana datangny adigenggam Osman dan dihirup perlahan-lahan. Nyata air sirap sejuk itu membuatkan Osman tinted kepuasan. Sirap yang sejuk mengalir laju dicelah-celah halkum jelas membuat Osman terpejam ditengah-tengah panas terik itu.

Pang!!

Bunyi kuat pukulan meja,ada orang mengamuk barangkali. Osman terkejut lantas dia berpaling 270 darjah dari tempat dia berdiri.
‘woi!! Nie belog gua.kenapa cerita pasal Osman tinted pula??.Cerita la pasal orang lain. najib dengan rosmah ka,khir toyo kena tangkap sebab rasuah ka. Harga minyak naik ka. Ada motiflahjuga.
Gampang!!


cakar tak macam ayam..

2 comments:

  1. babi, gua ingat nak cerita porno osman tinted romen dengan budak skolah. gampang

    ReplyDelete
  2. tak sempat nk romen. sekarang dah jadi arwah osman tinted hahah

    ReplyDelete